Yogyakarta

24 juli 2024 - Yogyakarta, Indonesië

Na een lange reis zijn we aangekomen bij ons eerste hotel midden in Yogyakarta. Net voor vertrek hadden we besloten om onze tickets van Doha naar Jakarta om te zetten naar Business Class . Gezien de vluchtduur van ongeveer 9 uur en aangezien we er dan al 6 uur op hadden zitten van Düsseldorf naar Doha. Het kost een paar centen, maar we wilden het gewoon een keer proberen. Ik moet ook zeggen dat het wel een geweldige ervaring is, want je wordt echt in de watten gelegd. Je stoel kun je veranderen in een ligstoel of zelfs een bed (wat ook nog voor je opgemaakt wordt), het a la carte menu wordt bereid door een chef kok en uitgeserveerd op een opgemaakt tafeltje met echte borden en de champagne staat klaar als je het vliegtuig in komt. Wat een luxe, en ik denk zeker voor herhaling vatbaar 😊.

IMG_3173IMG_3175IMG_3178IMG_3179IMG_3183

IMG_3189
Als we (na lekker geslapen te hebben) in Jakarta aankomen, moeten we nog wachten op onze binnenlandse vlucht. Na een vlucht van ongeveer een uur komen we aan in Yogyakarta en staan onze gids Didi en onze chauffeur Bagja al op ons te wachten. We hebben een goudkleurige busje en moeten nog ongeveer een uur rijden naar ons hotel midden in Yogyakarta. Onderweg komen we er snel achter waarom je hier beter een chauffeur kunt regelen, want naast de ontelbare scooters, rijden er auto’s, vrachtauto’s op dezelfde rijbaan, en iedereen haalt links, rechts en waar het maar kan in. Didi helpt ons met inchecken bij het hotel, en alhoewel het hotel midden in de stad is, heb je totaal niet het idee dat je midden in deze grote stad zit.

IMG_3190IMG_3191IMG_3192IMG_3193
het is hier nu bijna 17.00 uur dus gaan snel nog wat rusten van deze toch wel lange reis. Rond 18.30 uur komt Didi ons ophalen en gaan we naar een (volgens hem) goed restaurant, om de 1e dag in Indonesië af te sluiten.

1. The travel club Annemarie:
    24 juli 2024
    ja daar kun je wel aan wennen denk ik om business class te vliegen. Geniet van jullie mooie reis. ik blijf jullie volgen
  2. Ad:
    Ziet er riant uit 🤩😁
    Fijne reis!
  3. Annie en Jo van der Pas:
    24 juli 2024
    Ja ja , zo is het wel te hebben in het vliegtuig denk ik maar het is er niet zo druk zo te zien maar wel lekker rustig.
    Geniet er van en tot het volgende bericht
  4. Stijn:
    25 juli 2024